dilluns, 14 de novembre del 2016

LASANYA DE CARN

LASANYA DE CARN 


Aquest és un plat que si us surt bé, pot causar sensació, ja que és molt agraït. Us he de dir, peròque és un pèl complicat. Tot i així us animo a provar-ho.

INGREDIANT PER A 4 PERSONES:


  • 1 paquet de plaques de lasanya 
  • 200g de carn de porc trinxada
  • 200gde carn de vadella trinxada
  • 1 ceba 
  • 1 de pastanaga 
  • 1 porro (de verdura )
  • salsa de tomàquet 
  • farigola 
  • romaní
  • sal
  • aigua 
  • 1 copa de Xerès
  • formatge ratllat per gratinar                                                                                                           

Per a la beixamel:

  • mantega
  • farina
  • llet
  • sal
  • nou moscada

Elaboració:

En una olla bullim les plaques de lassanya amb aigua i sal. Les plaques s'han d'anar en una procorant que l'aigua no deixis de bullir. Un cop han passat 10 min d'ebullició les escorrem i les possem en aigua freda i les rreservem per quan hàgim de muntar el plat.

En una paella prepareu el sofregit de carn tiritan primer la ceba molt ben picada i la pastanaga i després el porro també molt ben picat. A continuació, un cop les verdures siguin ben tovetes, hi tireu la carn mesclada i remeneu bé durant una estona a fi que es faci uniformement. Saleu. Assaoneu-ho tot amb un polsim de farigola i de romaní. Quan la carn i les verdures ja estiguin ben sofregides hi tireu el Xerès i ho deixeu reduïr. Un cop el Xerès ja no fa olor vol dir que l’alcohol s’ha evaporat i llavors hi tireu la salsa de tomàquet, però no tota perquè en farem servir una mica amb la beixamel.

Prepareu la beixamel i barregeu-hi la salsa de tomàquet que heu reservat.

Prepareu-vos per muntar la lassanya: en una font hi tireu una capa molt fina de beixamel. A sobre, les plaques de lassanya. A continuació hi poseu una part del trinxat de carn i una mica més de beixamel a sobre. Més plaques de lassanya, carn i beixamel. Aquest procés el podeu repetir tants cops com vulgueu o pugueu, però no és recomanable fer més de tres pisos. Al damunt de l’última capa de lassanya hi tireu la beixamel restant, una mica de formatge per gratinar al damunt i una mica de mantega o margarina.

Ho poseu al forn durant uns 10 minuts i ho gratineu. Si heu seguit els passos, els vostres convidats us adoraran.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada