LASANYA DE CARN
Aquest és un plat que si us surt bé, pot causar sensació, ja que és molt agraït. Us he de dir, peròque és un pèl complicat. Tot i així us animo a provar-ho.
INGREDIANT PER A 4 PERSONES:
- 1 paquet de plaques de lasanya
- 200g de carn de porc trinxada
- 200gde carn de vadella trinxada
- 1 ceba
- 1 de pastanaga
- 1 porro (de verdura )
- salsa de tomàquet
- farigola
- romaní
- sal
- aigua
- 1 copa de Xerès
- formatge ratllat per gratinar
Per a la beixamel:
- mantega
- farina
- llet
- sal
- nou moscada
Elaboració:
En una olla bullim les plaques de lassanya amb aigua i sal. Les plaques s'han d'anar en una procorant que l'aigua no deixis de bullir. Un cop han passat 10 min d'ebullició les escorrem i les possem en aigua freda i les rreservem per quan hàgim de muntar el plat.
En una paella prepareu el sofregit de carn tiritan primer la ceba molt ben picada i la pastanaga i després el porro també molt ben picat. A continuació, un cop les verdures siguin ben tovetes, hi tireu la carn mesclada i remeneu bé durant una estona a fi que es faci uniformement. Saleu. Assaoneu-ho tot amb un polsim de farigola i de romaní. Quan la carn i les verdures ja estiguin ben sofregides hi tireu el Xerès i ho deixeu reduïr. Un cop el Xerès ja no fa olor vol dir que l’alcohol s’ha evaporat i llavors hi tireu la salsa de tomàquet, però no tota perquè en farem servir una mica amb la beixamel.
Prepareu la beixamel i barregeu-hi la salsa de tomàquet que heu reservat.
Prepareu-vos per muntar la lassanya: en una font hi tireu una capa molt fina de beixamel. A sobre, les plaques de lassanya. A continuació hi poseu una part del trinxat de carn i una mica més de beixamel a sobre. Més plaques de lassanya, carn i beixamel. Aquest procés el podeu repetir tants cops com vulgueu o pugueu, però no és recomanable fer més de tres pisos. Al damunt de l’última capa de lassanya hi tireu la beixamel restant, una mica de formatge per gratinar al damunt i una mica de mantega o margarina.
Ho poseu al forn durant uns 10 minuts i ho gratineu. Si heu seguit els passos, els vostres convidats us adoraran.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada