Pastis de llimona
INGREDIENTS:
- Per a la pasta brisa:
- 100 g de sucre
- 200 g de mantega
- 300 g de farina Per a la crema de llimona:
- 3 ous
- 190 g de sucre
- 75 g de mantega
- 95 g de farina
- suc de 2 llimones
- pell de llimona ratllada Per a la merenga:
- 100 g de clares d'ou
- 200 g de sucre
PREPARACIÓ:
Per començar, estireu la pasta brisa que prèviament haureu preparat barrejant el sucre, la mantega i la farina, fins que us quedi d'un gruix de 3 o 4 mil·límetres.
Col·loqueu-la sobre la safata del forn, poseu-hi un motllo a sobre i retalleu la pasta sobrant. Després, amb aquesta pasta sobrant, feu una mena de rulls i aneu folrant les parets del motllo. Per fer la crema de llimona, poseu la farina, el sucre i els ous en un bol i barregeu-ho una mica. Incorporeu-hi la mantega fosa i continueu-ho remenant. Finalment, afegiu-hi la ratlladura de llimona i el suc de llimona i torneu-ho a remenar. Després, poseu la crema de llimona al motllo que ja heu folrat de pasta brisa i deixeu-ho coure al forn a 160 graus durant 25 o 30 minuts. Per fer la merenga, poseu el sucre i les clares d'ou en un cassó i deixeu-ho coure a 40 o 45 graus mentre ho aneu remenant. Després, munteu la merenga. A continuació, desemmotlleu el pastís i col·loqueu-hi la merenga a sobre amb l'ajuda d'una màniga pastissera. Deixeu-ho coure al forn a uns 220 graus fins que la merenga quedi flamejada. I ja per acabar, decoreu-lo amb pols de canyella, xocolata i una rodanxa de llimona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada