diumenge, 4 de desembre del 2016

coca de cabell d'àngel

Coca de cabell d'àngel


>Aquesta és una de les coques més típiques de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere. Com sempre us comento, si no voleu fer la pasta de full (és una mica complicat), el podeu comprar fet i us estalviareu molta estona. Jo he de reconèixer que moltes vegades el compro... i és que no sempre tenim tot el temps del món per cuinar. Sempre recomano comprar plaques de full per estirar tipus "La Sirena". Al supermercat trobareu pasta de full ja estirada i enrotllada, però no us quedarà bé.
A mi, aquesta coca en particular, és una de les que més m'agrada. De fet, encara queda més bona si a sobre del cabell d'àngel li poseu una fina capa de crema pastissera. Si, ja sé que és de "gordos", però posats a menjar dolç i a fer porqueries...
I la mateixa coca però amb pasta de full de llardons... ja és la "repera"!.
Gaudiu d'aquesta coca amb una copa ben fresca de cava català!
També us recomano veure les receptes de la coca de fruita, la de llardons, la coca de Llavaneres i la coca de crema.

INGREDIENTS
5 plaques de pasta de full per estirar
500 g de cabell d'àngel
50 g de pinyons
sucre
1 ou batut
farina

VARIANTS:
- Podeu fer la mateixa coca però amb full de llardons

ELABORACIÓ
Per fer una coca gran utilitzaré 5 plaques de pasta de full per estirar.
La coca que farem necessitarà dues capes: la inferior i la que cobrirà el cabell d'àngel.
Com que a cada caixa en venen 5 plaques i les gastarem totes, he repartit 2,5 plaques per cada capa.
Per unir-les només haureu de mullar lleugerament les cantonades...
i sobreposar les capes una sobre l'altra.
Farem una certa pressió per anivellar aquesta unió. Reserveu aquestes plaques unides en un costat de la taula i assequeu bé tota la superfície.
Poseu una mica de farina a la taula...
i col·loqueu les plaques a sobre.
Ara, amb un corró, estireu el conjunt de uniformement.
L'objectiu és fer una capa de full prima de la mida d'una safata de forn.
Si se us enganxa torneu a posar una mica més de farina tant al full com a la taula.
Poc a poc li anirem donant forma rectangular.
Si voleu que us quedi bé la coca la capa de full ha de ser uniforme i ha d'estar ben estirada, que mantingui el mateix gruix a tot arreu.
Amb suavitat, enrotllarem la capa de pasta de full amb el corró...
i l'estendrem sobre una safata de forn amb paper de forn o cuisson.
Ara, el cabell d'àngel. El podeu fer a casa o comprar-lo fet.
Normalment, el podreu encarregar a la vostra botiga de fruits secs habitual.
Amb totes dues mans, estendrem tot el cabell per sobre del full...
procurant que quedi anivellat i procurant que no arribi del tot a les cantonades perquè les haurem de segellar.
Perfecte. Ho reservem.
Ara repetim el primer pas i estirem la capa de full superior.
Amb l'ajuda del corró, cobrirem el cabell d'àngel.
Talleu i retireu l'excés de full.
Uniu totes dues capes de pasta de full pessigant-les amb força i doblegant-les una mica.
Com que en aquest cas no volem que el full ens pugi, punxarem tota la superfície superior amb una forquilla.
Ja podeu anar escalfant el forn.
Ara bateu un ou.
Pinteu tota la coca amb ou batut.
Tireu-hi per sobre els pinyons.
I finalment,
el sucre, sense por.
Poseu a coure la coca a uns 190-200º C durant uns 20-25 minuts...
fins que tingui un bonic color daurat. La deixarem refredar.
Un cop freda, ja la podrem servir en cartró i blonda. I ja hem acabat.

I aquí teniu la clàssica coca de cabell d'àngel.

Ummmm...

Bon profit!

1 comentari: